• voor 17:00 besteld, morgen gratis in huis Vòòr 17:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • 365 dagen omruilgarantie 365 dagen bedenktijd
  • levenslange kwaliteitsgarantie Persoonlijk advies van experts
  • Kennisbank
Gelukkig kunnen onze bestellingen gewoon nog worden bezorgd! Meer informatie lees je hier.

Glazen screenprotector verwijderen

Is je toestel gevallen en wil je de screenprotector verwijderen? In dit artikel leggen we je precies uit hoe een screen protector verwijderen werkt én hoe je deze vervangt voor een nieuw exemplaar.

Een glazen screenprotector eraf halen is meestal eenvoudig. Is je telefoon gevallen en hierdoor de screen protector kapot, of wil je de screenprotector simpelweg vervangen door een nieuwe? Geen nood, in dit blogartikel leggen we je haarfijn uit hoe je een glazen screen protector verwijderd.

Hoewel de screenprotectors van Telefoonglaasje voorzien zijn van een speciale coating om de scherven bij elkaar te houden, kan het voorkomen dat er stukjes glas vrijkomen bij het verwijderen van de screenprotector. Wees dus altijd voorzichtig!

Verwijderen van de screenprotector

Stap 1: Zoek een rustige plek waar je niet gestoord wordt.

Stap 2: Ga voorzichtig te werk, de screenprotectors zijn gemaakt van echt gehard glas.

Stap 3: Begin bij de hoek waar de screenprotector het minst of niet beschadigd is. Probeer voorzichtig met je nagel onder de screenprotector te komen. Door niet te veel kracht te gebruiken voorkom je dat de screenprotector verder breekt. Je kunt de screenprotector voorzichtig optillen met je nagel.

Stap 4: Haal de screenprotector nu los van het scherm. Zorg dat je de screenprotector rustig om hoog haalt, je zult zien dat de screenprotector los komt van het scherm.

Stap 5: De screenprotector is verwijderd. Je kunt het beeldscherm nu schoon maken met een microvezel doekje.

Screenprotector verwijderen

Nieuwe screenprotector nodig?

Heb je net je beschadigde of zelfs gebroken screenprotector van het scherm verwijderd? Onze experts geven je graag persoonlijk advies over de beste bescherming voor jouw smartphone.

Selecteer hieronder jouw smartphone en vind direct de juiste screenprotector:

Een edge to edge screenprotector eraf halen?

Om een screenprotector te verwijderen die het scherm van rand tot rand bedekt ga je op dezelfde manier te werk als bij het verwijderen van een normale screenprotector. Zorg dat je de rust neemt voor het verwijderen van de screen protector en let op voor eventuele scherven. Lees de stappen hierboven goed door en binnen enkele seconden zal de screenprotector van het scherm verwijderd zijn. Uiteraard zonder beschadigingen aan het originele beeldscherm.

Zoals je ziet, is een glazen screenprotector verwijderen niet erg moeilijk. Zorg dat je de tijd neemt en ga niet te haastig te werk, dan komt alles goed. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan kan je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Zij kunnen al je vragen beantwoorden over het verwijderen van een screenprotector. Je kan het team van Telefoonglaasje zowel telefonisch, via Facebook als per chat bereiken.

Aanbrengen screenprotector

Nadat de oude glazen screenprotector van het scherm verwijderd is, is het belangrijk dat er snel een nieuwe glazen screenprotector wordt aangebracht op je smartphone. Alle informatie omtrent het aanbrengen van een screenprotector vind je op onze website. We hebben zowel geschreven als video-instructies beschikbaar voor alle type glazen screenprotector.