• voor 17:00 besteld, morgen gratis in huis Vòòr 17:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • 365 dagen omruilgarantie 365 dagen bedenktijd
  • levenslange kwaliteitsgarantie Persoonlijk advies van experts
  • Kennisbank

Samsung releaset de Galaxy S21 FE

De geruchten gingen al een tijdje rond: Samsung zou deze maand de Samsung Galaxy S21 FE uitbrengen. Op 3 januari vond de officiële introductie plaats en vanaf 11 januari 2022 is het nieuwe model te koop in Nederland. Met dit Fan Edition model zal de S21 serie worden uitgebreid. Wat kunnen we verwachten van dit model? Welke features heeft dit toestel ter beschikking? We zetten graag alle informatie en geruchten op een rijtje voor je.

Features

De Samsung Galaxy S21 FE wordt het goedkopere broertje of zusje van de Galaxy S21. Om de kosten te beperken is onder andere op het beeldscherm bezuinigd. Het toestel zal beschikken over een amoled-scherm van maar liefst 6,4 inch met een resolutie van 2340 bij 1080. Het scherm zal dus groter zijn dan die van de S21 die 6,2 inch bedraagt. Door de ietwat lagere resolutie is het net ietsje minder scherp dan de ‘gewone’ S21. Een andere reden waarom de S21 FE goedkoper geproduceerd kan worden is het ontbreken van het micro-SD kaart slot en de 3,5 mm jack. Een 3,5 mm jack is een ronde aansluiting waar je oortjes met een draad kunt inpluggen. Dat worden dus draadloze oortjes!

Daarnaast verschillen de S21 FE en de reguliere S21 in hun behuizing. De behuizing van de FE gemaakt is van plastic en aluminium. De uitgelekte foto’s verraden een stijlvol uitziend toestel! We weten in ieder geval zeker dat het toestel in lavendelpaars en olijfgroen uitgebracht zal worden, aangezien Samsung dat eerder zelf “gelekt” heeft. Ook worden er grafiet grijze en helder witte varianten uitgebracht.

Het toestel beschikt over 3 camera’s. Eén hoofdcamera van 12 MP, één 12 MP groothoeklens en een 8 MP camera met mogelijkheid tot 3x optische zoom. Aan de voorkant is een 32 MP selfiecamera aanwezig. Daarnaast zal het toestel naar alle verwachtingen waterbestendig zijn, net zoals de Galaxy S20 FE. Een ander uitgelekt gerucht is dat de telefoon zonder oplader geleverd zal worden. Gelukkig zal het toestel beschikken over een universele ingang waar je USB-C kabel in past. Veel mensen hebben dit soort kabeltjes thuis al liggen, omdat dit type kabel bij vrijwel alle (behalve Apple producten) producten die oplaadbaar zijn wordt meegeleverd.

Releasedatum

Het nieuwe model is officieel op 3 januari gepresenteerd en zal vanaf 11 januari te koop zijn in Nederland. De adviesprijs van de Samsung Galaxy S21 FE is €749,-. Voor modellen met meer opslag betaal je uiteraard meer.

Wanneer jij jouw Galaxy S21 FE hebt bemachtigd wil je er natuurlijk zuinig op zijn. Wij van Telefoonglaasje raden daarom altijd aan een goede screenprotector op het beelscherm te plaatsen. Hierdoor is jouw nieuwe telefoon beschermd tegen vallen en stoten. Ook voor dit nieuwe model hebben we screenprotectors beschikbaar!