• voor 17:00 besteld, morgen gratis in huis Vòòr 17:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • 365 dagen omruilgarantie 365 dagen bedenktijd
  • Persoonlijk advies Persoonlijk advies van experts
  • Kennisbank

Screenprotector met vingerafdrukscanner installeren

Samsung Galaxy S22 Plus screenprotector fingerprint

De vingerafdrukscanner instellen in 4 stappen:

In dit artikel leggen we je in 4 korte stappen uit hoe je vingerafdrukscanner naar behoren zal blijven werken. Doordat er met de glazen screenprotector een extra laag tussen het scherm en je vinger komt te zitten, zijn er wat wijzigingen in de instellingen nodig. Geen zorgen. In dit artikel leggen we het aanbrengen van de screenprotector met vingerafdrukscanner uit!

Alle functies van je vingerafdrukscanner blijven beschikbaar met onze glazen screenprotectors. Denk hierbij aan je smartphone ontgrendelen, betalingen bevestigen en je wachtwoord ingeven. Om dit in te stellen hoef je alleen de onderstaande instructies op te volgen.

Stap 1: voorbereiding

Het is belangrijk om je display even te controleren vóór het aanbrengen van een glazen screenprotector.

Heb je een Samsung smartphone uit de Galaxy S-lijn? Dan zit er vanuit de fabriek altijd een vrijwel onzichtbare folie op je toestel. Deze dient verwijderd te worden omdat de vingerafdrukscanner anders niet kan werken. Bekijk snel de video hiernaast!

Stap 2: installeren van de screenprotector

Breng de screenprotector aan met behulp van de instructies op de verpakking. Zorg er voor dat de screenprotector stofvrij op het toestel zit voor het beste resultaat.

Veel van onze screenprotectors worden met gratis installatietool geleverd. Zo komt de screenprotector altijd in het midden te zitten!

Samsung Instellingen

Stap 3: wijzig de aanraakgevoeligheid

Je smartphone heeft een speciale functie om het touchscreen en de vingerafdrukscanner gevoeliger te maken. Dit is natuurlijk perfect voor het gebruik met een screenprotector. Je aanrakingen worden door deze functie beter geregistreerd. Je vind deze functie hier:

1. Instellingen
  2. Display
  3. Aanraakgevoeligheid
Touchscreen instellingen

Stap 4: vingerafdruk toevoegen

Stel als laatst je vingerafdruk opnieuw in. Doordat de screenprotector tussen je vinger en het touchscreen zit wordt deze net iets anders gelezen door de vingerafdrukscanner. Het opnieuw toevoegen is dus noodzakelijk.

1. Instellingen
  2. Biometrie en Beveiliging
  3. Vingerafdrukken

De vingerafdrukscanner werkt hierna weer naar behoren met screenprotector

Tip: voeg dezelfde vingerafdruk eens 2 keer toe! Zo reageert de scanner nog sneller.

Vingerafdruk opnieuw instellen

Bestel eenvoudig online bij Telefoonglaasje

Nog op zoek naar een screenprotector die werkt met de vingerafdrukscanner van je telefoon? Bij Telefoonglaasje zijn we gespecialiseerd in screenprotectors, zo zijn onze screenprotectors speciaal aangepast om te functioneren met een vingerafdrukscanner.

Bestel je jouw screenprotector voor 17:00? Dan ontvang je jouw bestelling morgen nog in de brievenbus. Nog niet overtuigd? Bij Telefoonglaasje bieden we een 100% tevredenheidsgarantie, niet tevreden? We lossen het op!